TEJSZÍNES, SONKÁS FETTUCINE Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 25 perc  Munkaidő: 20 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: borsdaráló, kés, reszelő, serpenyő, szűrő, tésztafőző fazék, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, főzés, párolás, reszelés, gyalulás, sütés, szűrés

Adag: 4 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 dl zsíros tejszín
12 és fél dkg csíkokra vágott sonka
40 dkg fettuccine
6 dkg frissen reszelt parmezán sajt
1 csipet őrölt szerecsendió
6 dkg vaj
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint só

Elkészítés:

1. Olvasszuk fel a vajat egy nagy serpenyőben közepes tűz felett. Adjuk hozzá a sonkát és süssük ropogósra 5 perc alatt.

2. Öntsük hozzá a tejszínt és pároljuk sűrűre 2-3 perc alatt. Sóval, borssal és szerecsendióval ízesítsük.

3. Főzzük a tésztát enyhén sós, forrásban lévő vízben 3-4 perc alatt al dente (roppanósra).

4. Szűrjük le a tésztát és tegyük a serpenyőben lévő szószhoz. Keverjük össze jól. Szórjuk meg parmezán sajttal és tálaljuk melegen.