TEJSZÍNES, SONKÁS FETTUCINE Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: borsdaráló, kés, reszelő, serpenyő, szűrő, tésztafőző fazék, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, főzés, párolás, reszelés, gyalulás, sütés, szűrés
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 dl zsíros tejszín
12 és fél dkg csíkokra vágott sonka
40 dkg fettuccine
6 dkg frissen reszelt parmezán sajt
1 csipet őrölt szerecsendió
6 dkg vaj
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint só
Elkészítés:
1. Olvasszuk fel a vajat egy nagy serpenyőben közepes tűz felett. Adjuk hozzá a sonkát és süssük ropogósra 5 perc alatt.
2. Öntsük hozzá a tejszínt és pároljuk sűrűre 2-3 perc alatt. Sóval, borssal és szerecsendióval ízesítsük.
3. Főzzük a tésztát enyhén sós, forrásban lévő vízben 3-4 perc alatt al dente (roppanósra).
4. Szűrjük le a tésztát és tegyük a serpenyőben lévő szószhoz. Keverjük össze jól. Szórjuk meg parmezán sajttal és tálaljuk melegen.