Sárgabarackmag Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 35 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Eszközök: kés, keverőtál, konyhai mérleg, sütő, sütőpapír, tepsi
Eljárások: darabolás, szeletelés, formázás, gyúrás, sütés, szögletes forma bélelése papírral
Adag: 1 tepsi
Elkészítés:
1. Az aszalt sárgabarackot daraboljuk fel apró kockákra. Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, állítsuk a sütőt 200 fokra.
2. Egy tálban elkeverjük a lisztet a sütőporral, apró darabkákban hozzáadjuk a vajat és elmorzsoljuk a lisztes keverékkel. Beledobjuk a cukrot és a sárgabarackkockákat és a kissé felvert tojást.
3. Kevés tej hozzáadásával az egészet tésztává gyúrjuk.
4. A tésztahalomból 2 teáskanál segítségével barackmagokat formázunk és a sütőpapíros tepsibe tesszük. Az előmelegített sütőben 200 fokon kb. 20 perc alatt megsütjük.