Sárgabarackmag Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 35 perc  Munkaidő: 20 perc  kis gyakorlattal elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: kés, keverőtál, konyhai mérleg, sütő, sütőpapír, tepsi
Eljárások: darabolás, szeletelés, formázás, gyúrás, sütés, szögletes forma bélelése papírral

Adag: 1 tepsi

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
12 és fél dkg aszalt sárgabarack
3 evőkanál tej
1 db tojás
12 és fél dkg kristálycukor
12 és fél dkg vaj
1 teáskanál sütőpor
25 dkg finomliszt

Elkészítés:

1. Az aszalt sárgabarackot daraboljuk fel apró kockákra. Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, állítsuk a sütőt 200 fokra.

2. Egy tálban elkeverjük a lisztet a sütőporral, apró darabkákban hozzáadjuk a vajat és elmorzsoljuk a lisztes keverékkel. Beledobjuk a cukrot és a sárgabarackkockákat és a kissé felvert tojást.

3. Kevés tej hozzáadásával az egészet tésztává gyúrjuk.

4. A tésztahalomból 2 teáskanál segítségével barackmagokat formázunk és a sütőpapíros tepsibe tesszük. Az előmelegített sütőben 200 fokon kb. 20 perc alatt megsütjük.

Az aszalt sárgabarack helyettesíthető mazsolával vagy apró kockákra vágott csokoládéval.