PAPPARDELLE CAPRESE Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 15 perc  Munkaidő: 15 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: kés, serpenyő, szűrő, tésztafőző fazék, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, főzés, szűrés

Adag: 4 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
15 dkg kockára vágott mozzarella sajt
5 dkg apróra vágott bazsalikom
4 db érett, kockára vágott paradicsom
40 dkg pappardelle
3 evőkanál extraszűz olívaolaj
1 evőkanál kapribogyó
1 evőkanál vörösborecet

vagy

1 evőkanál balzsamecet
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint forgácsolt parmezán sajt

Elkészítés:

1. Főzzük a pappardellét sós, forrásban lévő vízben 3-4 perc alatt roppanósra (al dente). Csöpögtessük le és tegyük egy nagy tálba.

2. Amíg a tészta fő, keverjük össze a paradicsomot, a bazsalikomot, a mozzarellát, az olajat, az ecetet és a leöblített, lecsöpögtetett kapribogyót egy edényben.

3. Adjuk a paradicsomos keveréket a forró tésztához és finoman keverjük össze.

4. Osszuk szét a tésztát egyenlően a tányérokra. Ízlés szerint szórjuk meg parmezánreszelékkel és borsozzuk.

Ezt a friss paradicsommal és bazsalikommal készült capresét (ejtsd: kápríze) a Capri szigetéről származó, azonos nevű saláta ihlette. Remek hétköznapi vacsora.