GORGONZOLÁS PENNE Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 25 perc  Munkaidő: 10 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: borsdaráló, lábas, reszelő, szűrő, tésztafőző fazék, tűzhely
Eljárások: főzés, gőzölés, reszelés, gyalulás, szűrés

Adag: 4-6 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg penne
37 és fél dkg márványsajt

vagy

37 és fél dkg gorgonzola sajt
6 dkg reszelt parmezán sajt
másfél dl zsíros tejszín
6 dkg vaj
ízlés szerint friss majoránna
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint só

Elkészítés:

1. Gőz fölött olvasszuk fel a vajat, az összemorzsolt gorgonzolát és a tejszínt. A sajt körülbelül 5 perc alatt elolvad. Ne keverjük!

2. Ezalatt főzzük a tésztát enyhén sós, forrásban lévő vízben al dente (roppanósra). Szűrjük le és tegyük a sajtkrémhez.

3. Keverjük jól össze, hogy a tésztát mindenhol befedje a krém. Szórjuk meg parmezánnal, sóval, borssal ízesítsük, és friss majoránnahajtásokkal díszítve tálaljuk.