GARNÉLÁS RIZS KARFIOLLAL Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 20 perc Munkaidő: 20 perc
kis gyakorlattal elkészíthető
átlagos ár
Eszközök: kés, papírtörlő, tűzhely, wok
Eljárások: darabolás, szeletelés, hámozás, keverve sütés, rák előkészítése
Adag: 3-4 főre
Elkészítés:
1. A garnélarákot forró vízben megmossuk, és törlőpapírral leitatjuk. Az étkezési keményítőt szójamártással összekeverjük, és a garnélarákhoz forgatjuk.
2. A karfiolt megtisztítjuk, és apró rózsákra bontjuk. A gyömbérgyökeret meghámozzuk és felaprítjuk.
3. A napraforgóolajat a wokban felforrósítjuk. A felvagdalt gyömbért és a karfiolrózsákat állandó kevergetés közben pároljuk. Kb. 5 perc múlva hozzáadjuk a garnélarákot, és néhány percig tovább sütjük.
4. A tojást felverjük és a wokba rakjuk. Kissé hagyjuk megdermedni, beleszórjuk a rizst és alaposan összekeverjük. Sóval, borssal és ízlés szerint további szójaszósszal ízesítjük.
PÁROLT RIZS
1. A jázminrizst folyó csapvízben, szitán keresztül addig mossuk, amíg a víz kitisztul.
2. A megadott mennyiségű vízzel feleresztve, egy nagy lábosba tesszük, felforraljuk, és 1 percig forraljuk. Szorosan lefedjük, és a lángot takarékra állítva 10 percig főzzük.
3. Levesszük a lángról, és lefedve 10 percig állni hagyjuk. Tálalás előtt villával fellazítjuk a szemeket. Keverve sült, currys és párolt ételekhez kínáljuk.