ÉTCSOKOLÁDÉS RÉPAFELFÚJT SÓS KARAMELLEL Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 60 perc  Munkaidő: 45 perc  kis gyakorlattal elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: citromnyomó, felfújtforma, habüst, habverő, kés, keverőtál, konyhai mérleg, konyhai robotgép, lábas, reszelő, sütő, szűrő, tűzhely, zöldséghámozó
Eljárások: beforralás, cukorszirup készítése, darabolás, szeletelés, főzés, habverés, hámozás, kikeverés, préselés, reszelés, gyalulás, sütés, szűrés, tojás szétválasztása

Adag: 6-8 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
5 dkg étcsokoládé
40 dkg sárgarépa
1 db leve és reszelt héja narancs
3 db tojás
6 gramm sütőpor
2 dl tej
4 evőkanál liszt
1 evőkanál barna cukor
2 evőkanál méz
A karamellhez:
1 csésze víz
1 csésze kristálycukor
kevés tengeri só
igény szerint tejszín

Elkészítés:

1. A sárgarépát megpucoljuk, daraboljuk, enyhén sós-cukros vízben puhára főzzük. Leszűrjük, majd egy keverőtálban szétnyomkodjuk (péppé).

2. Hozzáadjuk a tojássárgákat, a mézet a barna cukrot, tejet, a narancs reszelt héját és levét. Majd a lisztet és a sütőport.

3. Összedolgozzuk, a felvert tojásfehérjével lazítjuk, óvatosan átkeverjük.Végül belekerül a durvára vágott csoki fele, a másik felét egészben hagyjuk díszíteni.

4. Formákba töltjük és előmelegített 180 fokos sütőben 13-15 percig sütjük

5. A sós karamellhez: 1-1 arányú cukorszirupot visszaredukálunk, hogy a cukor barnára piruljon, majd felöntjük tejszínnel. Beforraljuk, és egy kevés tengeri sóval ízesítjük.

Először mindenki megrökönyödik, a só hallatán,de puding próbája az evés!!! Érdemes kipróbálni, nagyon kerek lesz tőle az íz, elképesztően jól passzol ehhez a felfújthoz.