ÉTCSOKOLÁDÉS RÉPAFELFÚJT SÓS KARAMELLEL Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 45 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Eszközök: citromnyomó, felfújtforma, habüst, habverő, kés, keverőtál, konyhai mérleg, konyhai robotgép, lábas, reszelő, sütő, szűrő, tűzhely, zöldséghámozó
Eljárások: beforralás, cukorszirup készítése, darabolás, szeletelés, főzés, habverés, hámozás, kikeverés, préselés, reszelés, gyalulás, sütés, szűrés, tojás szétválasztása
Adag: 6-8 főre
Elkészítés:
1. A sárgarépát megpucoljuk, daraboljuk, enyhén sós-cukros vízben puhára főzzük. Leszűrjük, majd egy keverőtálban szétnyomkodjuk (péppé).
2. Hozzáadjuk a tojássárgákat, a mézet a barna cukrot, tejet, a narancs reszelt héját és levét. Majd a lisztet és a sütőport.
3. Összedolgozzuk, a felvert tojásfehérjével lazítjuk, óvatosan átkeverjük.Végül belekerül a durvára vágott csoki fele, a másik felét egészben hagyjuk díszíteni.
4. Formákba töltjük és előmelegített 180 fokos sütőben 13-15 percig sütjük
5. A sós karamellhez: 1-1 arányú cukorszirupot visszaredukálunk, hogy a cukor barnára piruljon, majd felöntjük tejszínnel. Beforraljuk, és egy kevés tengeri sóval ízesítjük.