„Átkelés a hídon” tészta Posted in: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: fazék, kés, szűrő, tésztafőző fazék, tűzhely, vágódeszka
Eljárások: darabolás, szeletelés, előfőzés, főzés, hámozás, lehabozás, szűrés
Adag: 4 főre
vagy
Elkészítés:
1. A tésztát a csomagoláson olvasható utasítás szerint megfőzzük, leöblítjük hideg vízzel, majd félretesszük. Fél perc alatt forró vízben előfőzzük a bok choyt. Leöblítjük hideg vízzel, és félretesszük.
2. Nagy lábosban felforraljuk a húslevest, hozzáadjuk a gyömbért, 1 teáskanál sót és a cukrot, majd leszedjük a habját. Beletesszük a ferdén vékonyra szeletelt csirkehúst, és 4 percig főzzük. Hozzáadjuk a ferdén vékonyra szeletelt halszeleteket, és kis lángon még 4 percig tovább főzzük, vagy amíg a hal és a csirkehús megfő.
3. Beletesszük a tésztát és a bok choyt a világos szójaszósszal együtt, és ismét felforraljuk. Megkóstoljuk, és szükség szerint ízesítjük. Tálakba merve azonnal tálaljuk.
Csirke alapleves
1. A csirkecsontot és a farhátat apróra vágjuk, és a kockára vágott vöröshagymával, sárgarépával, zellerdarabbal együtt fazékba rakjuk. A borssal és a bouquet garnival fűszerezzük, (1. kép) és felöntjük a vízzel.
2. Felforraljuk, és 2-3 óráig kis lángon főzzük. A tetején képződő habot szűrőlapáttal időnként leszedjük (2. kép). Utána sűrű szűrőn átszűrjük, és kihűlni hagyjuk.
3. Egy éjjelen át hideg helyen állni hagyjuk, majd papírtörlővel a tetején képződött zsírt leszedjük (3. kép).
4. A levest félliternyire beforraljuk, és formába, esetleg a jégkockatartóba töltve megfagyasztjuk. Ahhoz, hogy 20 deciliter levest kapjunk, 15 deciliter vízzel fel kell hígítani.