Sonkás cukkini Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 50 perc  Munkaidő: 20 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: habverő, keverőtál, lábas, reszelő, séfkés, sütő, tűzálló edény, tűzhely, zöldséghámozó
Eljárások: csőben sütés, darabolás, szeletelés, hámozás, kikeverés, lerakás, reszelés, gyalulás

Adag: 3 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
3 kisebb cukkini
20 dkg főtt füstölt tarja

vagy

20 dkg főtt füstölt sonka
10 dkg reszelt sajt
Öntethez:
2 dl tejszín
5 dkg olvasztott vaj
ízlés szerint őrölt szerecsendió
ízlés szerint őrölt fehérbors
ízlés szerint só

Elkészítés:

A meghámozott cukkinikat hosszában kettévágjuk, magját kiszedjük.

Sós vízben 2 percig főzzük és lecsurgatjuk.

Kivajazott tűzálló tálba rakjuk sorba, megszórjuk az apróra vagdalt sonkával, sózzuk, fűszerezzük.

Összekeverjük az olvasztott vajat, a tejszínt, a reszelt sajtot és ráöntjük.

A sütőben kb. 25-30 perc alatt megsütjük.