SÜLT TÖLTÖTT PAPRIKA BURGONYAPÜRÉVEL Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 100 perc Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Eszközök: burgonyanyomó, fokhagymaprés, kés, keverőtál, lábas, nyomózsák, reszelő, serpenyő, sütő, szűrőlapát, tűzálló edény, tűzhely, vágódeszka
Eljárások: áttörés, darabolás, szeletelés, főzés, hámozás, kikeverés, kimagozás, pirítás, reszelés, gyalulás, sütés, töltés, zúzás
Adag: 4 főre
Elkészítés:
1. A paprikákat megmossuk és félbevágjuk, kivesszük a magházát, de a szárát bennehagyjuk.
2. A hagymát apróra vágjuk, a fokhagymát áttörjük, s olajon üvegesre pirítjuk. Beletesszük a darált húst, sózzuk, borsozzuk, és megpirítjuk.
3. Ha kicsit kihűlt, hozzáadjuk a tojást, reszelünk hozzá egy kis sajtot. Összekeverjük, megtöltjük a paprikákat, sajtot reszelünk rá, és forró sütőben megsütjük.
4. A burgonyát héjában megfőzzük. Lehúzzuk a héját, s burgonyatörővel áttörjük. Rámorzsoljuk a vajat, hozzáadjuk a tejet, kissé megsózzuk, és szerecsendióval ízesítjük. Simára keverjük.
5. Tálaláskor a töltött paprikákat szépen elrendezzük, a burgonyapürét habzsákba töltjük, és a paprika köré nyomjuk. (Ha nincs habzsákunk, a kiszedett krumplipüré tetejét villával is szépen benyomkodhatjuk.)