SÜLT TÖLTÖTT PAPRIKA BURGONYAPÜRÉVEL Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 100 perc  Munkaidő: 40 perc  kis gyakorlattal elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: burgonyanyomó, fokhagymaprés, kés, keverőtál, lábas, nyomózsák, reszelő, serpenyő, sütő, szűrőlapát, tűzálló edény, tűzhely, vágódeszka
Eljárások: áttörés, darabolás, szeletelés, főzés, hámozás, kikeverés, kimagozás, pirítás, reszelés, gyalulás, sütés, töltés, zúzás

Adag: 4 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
60 dkg darált hús
4 db zöldpaprika
½ dl olaj
1 csipet szerecsendió
2 dl tej
80 dkg burgonya
10 dkg reszelt sajt
1 db tojás
4 dkg vaj
4 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint só

Elkészítés:

1. A paprikákat megmossuk és félbevágjuk, kivesszük a magházát, de a szárát bennehagyjuk.

2. A hagymát apróra vágjuk, a fokhagymát áttörjük, s olajon üvegesre pirítjuk. Beletesszük a darált húst, sózzuk, borsozzuk, és megpirítjuk.

3. Ha kicsit kihűlt, hozzáadjuk a tojást, reszelünk hozzá egy kis sajtot. Összekeverjük, megtöltjük a paprikákat, sajtot reszelünk rá, és forró sütőben megsütjük.

4. A burgonyát héjában megfőzzük. Lehúzzuk a héját, s burgonyatörővel áttörjük. Rámorzsoljuk a vajat, hozzáadjuk a tejet, kissé megsózzuk, és szerecsendióval ízesítjük. Simára keverjük.

5. Tálaláskor a töltött paprikákat szépen elrendezzük, a burgonyapürét habzsákba töltjük, és a paprika köré nyomjuk. (Ha nincs habzsákunk, a kiszedett krumplipüré tetejét villával is szépen benyomkodhatjuk.)