Sertésmáj laskagombával Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető olcsó
Eszközök: kés, lábas, serpenyő, tűzhely, vágódeszka
Eljárások: áttörés, darabolás, szeletelés, főzés, hámozás, párolás, pirítás
Adag: 4 főre
Elkészítés:
1. A megmosott gombát cikkekre vágjuk, és körülbelül 30 percig főzzük.
2. Az olajon üvegesre fonnyasztjuk az apróra vágott vöröshagymát, rárakjuk a felkarikázott paprikát, és tovább sütjük pár percig. Beletesszük a megfőzött gombát, jól átforgatjuk.
3. Hozzáadjuk a csíkokra vágott májat, megborsozzuk, összekeverjük, és készre pirítjuk. Párolt rizzsel vagy hagymás tört burgonyával tálaljuk.
4. A hagymás tört burgonyához a burgonyát héjában megfőzzük, megtisztítjuk, kockákra vágjuk. Egy fej hagymát finomra vágunk, olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a burgonyát, sózzuk,
borsozzuk, sütjük 3-4 percig, majd burgonyatörővel vagy villával összetörjük. Tovább sütjük egy kicsit, és melegen tálaljuk. Tegyünk sót az asztalra, mert a májat főzés közben nem sózzuk!