Sertésmáj laskagombával Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 60 perc  Munkaidő: 25 perc  könnyen elkészíthető  olcsó
Eszközök: kés, lábas, serpenyő, tűzhely, vágódeszka
Eljárások: áttörés, darabolás, szeletelés, főzés, hámozás, párolás, pirítás

Adag: 4 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
40 dkg sertésmáj
20 dkg laskagomba
30 dkg rizs
½ dl olaj
1 db zöldpaprika
1 fej vöröshagyma
ízlés szerint őrölt bors
–A hagymás tört burgonyához:
1 fej vöröshagyma
-A hagymás tört burgonyához:
80 dkg burgonya
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint só

Elkészítés:

1. A megmosott gombát cikkekre vágjuk, és körülbelül 30 percig főzzük.

2. Az olajon üvegesre fonnyasztjuk az apróra vágott vöröshagymát, rárakjuk a felkarikázott paprikát, és tovább sütjük pár percig. Beletesszük a megfőzött gombát, jól átforgatjuk.

3. Hozzáadjuk a csíkokra vágott májat, megborsozzuk, összekeverjük, és készre pirítjuk. Párolt rizzsel vagy hagymás tört burgonyával tálaljuk.

4. A hagymás tört burgonyához a burgonyát héjában megfőzzük, megtisztítjuk, kockákra vágjuk. Egy fej hagymát finomra vágunk, olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a burgonyát, sózzuk,

borsozzuk, sütjük 3-4 percig, majd burgonyatörővel vagy villával összetörjük. Tovább sütjük egy kicsit, és melegen tálaljuk. Tegyünk sót az asztalra, mert a májat főzés közben nem sózzuk!