TORTILLATEKERCS CSIRKESALÁTÁVAL Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 25 perc
könnyen elkészíthető
átlagos ár
Eszközök: kés, keverőtál
Eljárások: darabolás, szeletelés, formázás, kicsontozás, kikeverés, töltés
Adag: 4 főre
Elkészítés:
1. A joghurtot és a mustárt egy tálban összekeverjük, borssal fűszerezzük. A kicsontozott és kockákra vágott csirkehúst jól megforgatjuk benne, hogy az öntet teljesen bevonja.
2. Egy másik tálban összekeverjük a salátát, az uborkát, a szárzellert és a félbevágott szőlőszemeket.
3. A 8 db puha 20 cm-es, vagy 4 db 25 cm-es tortillát félbehajtjuk, majd megint félbe, így jól kézben tartható tölcsért készíthetünk. Töltsük meg félig a salátával, aztán szedjünk a tetejére a húsból. Az összes tortillát így készítjük el. Azonnal tálaljuk.
TORTILLA
1. A kétféle átszitált lisztet nagy tálban összekeverjük (1. kép). A közepébe mélyedést készítünk, amelybe apránként beleöntjük a meleg vizet.
Széles, lapos késsel kemény tésztává keverjük, majd lisztezett deszkára borítjuk. 3 percig erőteljesen gyúrjuk (2. kép), amíg sima lesz.
2. A tésztát annyi adagra osztjuk, ahány tortillát szeretnénk. Egyszerre csak 1 adagot nyújtunk ki lisztezett deszkán, nagyon vékonyra (papírvékonyságúra) (3. kép). Félretesszük, és ugyanezt megismételjük a többi adaggal is. A még ki nem nyújtott adagokat műanyag fóliával letakarva tároljuk, nehogy kiszáradjanak.
3. A vastag falú, szárazon hagyott palacsintasütőt vagy a lapos kerámia sütőtálat felmelegítjük, és a tortillákat egyenként kisütjük (4. kép). Ha a széle kezd felpöndörödni, megfordítjuk, és a másik oldalát is megsütjük. Néhány másodperc sütési idő bőven elegendő! Ha a lepergett liszt kezd megégni a serpenyőben, töröljük ki nedvszívó konyhai papírral.