ALFÖLDI CSIRKÉS RIZSES HÚS Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 90 perc Munkaidő: 35 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Adag: 4-6 főre
vagy
Elkészítés:
1. A petrezselyemzöld, a rizs és az olaj kivételével, egyszerre hideg vízbe téve, félpuhára főzzük az összes hozzávalót (köztük lábat, fejet, nyakat és a belsőségeket is tartalmazó csirkét is, kisebb-nagyobb darabokra vágva). A habját nem szükséges leszedni. A sózásnál ügyeljünk rá, hogy több kell belőle, mint egy sima leveshez, mert a később belekerülő rizzsel is számolni kell.
2. A rizst, forró olajban, üvegesre futtatjuk, majd ráöntjük az egész levest. Hozzáadjuk a petrezselyemzöldet. Felforraljuk, villával összekeverjük, majd lefedjük, és a sütőben, 100–110 °C-n, készre pároljuk.
3. Amikor kész, villával, lazán összekeverjük.
Gazdagíthatjuk 20 – 25 dkg zöldborsóval is. Készíthetjük sertéshúsból is, de ekkor tanácsos a zöldségeket a hagyma kivételével, később hozzáadni a leveshez.