THAI CSIRKESALÁTA Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 60 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Eszközök: grillező, hűtőszekrény, kés, keverőtál, lábas, reszelő, szűrő, tűzhely, vágódeszka, zöldséghámozó
Eljárások: darabolás, szeletelés, forrázás, főzés, grillezés, habarás, hámozás, hűtés, kimagozás, reszelés, gyalulás, szűrés
Adag: 6 főre
vagy
vagy
Elkészítés:
1. Az öntethez az összes hozzávalót (köztük a rizslisztből készült cérnametéltet), a kukoricaliszt kivételével, kis lábosba tesszük, és kis lángon felforraljuk. A lisztet kevés hideg vízzel elkeverjük, és állandó keverés mellett apránként a lábosba adagoljuk, majd kevergetve főzzük, amíg besűrősödlk. Levesszük a tűzről, és hagyjuk hűlni.
2. A grillserpenyőt felhevítjük, és enyhén beolajozzuk – használhatunk hozzá olajspray-t. A csirkehúst beletesszük, és minden oldalán 2 percig pirítjuk, vagy amíg átsül. Kivesszük az edényből, és feldaraboljuk.
3. A salátához a cérnametéltet forrásban lévő vízzel felöntjük, és hagyjuk benne kihűlni. Közben finomra szeljük a paprikákat, a répát, a cukkinit, a cukorborsót és a bébikukoricát. A brokkolirózsákat kb. fél centisre vágjuk, a pak choit feldaraboljuk. A cérnametéltet lecsepegtetjük, és a saláta minden hozzávalóját a csirkével együtt, nagy tálba tesszük. Az öntetet rálocsoljuk, és jól beleforgatjuk, hogy minden hozzávalót bevonjon.
4. Lefedve hűtjük legalább 120 percet. Tálaláskor minden adaghoz fél zöldcitrom kifacsart levét kínáljuk.