KÉK ÁFONYÁS, FAHÉJAS TORTÁCSKÁK Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 15 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Eszközök: grillező, habverő, hűtőszekrény, keverőtál, konyhai mérleg, konyhai robotgép, műanyagfólia, szita
Eljárások: grillezés, habverés, hűtés, kevert tészta kikeverése, kikeverés, szitálás
Adag: 4 főre
vagy
Elkészítés:
1. Melegítsünk elő egy sütőlemezt a barbecue-n vagy a grillen közepes hőmérsékletűre.
2. A fahéjhab készítéséhez verjük fel a tejszínt, a porcukrot és a fahéjat, amíg lágy csúcsokat alkot. Adjuk hozzá a créme fraiche-t, és keverjük össze vele. Fedjük le és felhasználásig tegyük a hűtőbe.
3. A tortácskák készítéséhez szitáljuk a lisztet, a sütőport és a fahéjat egy közepes méretű tálba. Keverjük hozzá a cukrot. Verjük fel a tojásokat az íróval egy közepes tálban. Adjuk az írós tojáshoz a kék áfonyát és a szilárd összetevőket, és keverjük, amíg egyenletes lesz a massza.
4. Kenjük meg a grillt az olvasztott vajjal. Kanalazzunk körülbelül 1/4 csésze (60 ml) tésztát a grillre, és süssük, amíg a felszínén buborékok kezdenek megjelenni és az alsó felük aranybarnára sül, oldalanként 1-2 percig.
5. Forrón tálaljuk egy kanálnyi fahéjhabbal és porcukorral megszórva.