PROSCIUTTÓBA TEKERT FÜGE GORGONZOLÁVAL TÖLTVE Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 15 perc  Munkaidő: 10 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: grillező, kés, keverőtál, sütőlap
Eljárások: darabolás, szeletelés, göngyölés, grillezés, töltés

Adag: 4 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
8 db friss füge
12 és fél dkg morzsolt gorgonzola sajt
4 szelet prosciutto
5 dkg rukkola
3 evőkanál balzsamecet

Elkészítés:

1. Melegítsünk elő egy felső állású grillsütőt közepes, magas hőmérsékletűre.

2. A fügék tetejét vágjuk be kereszt alakban, és kissé nyissuk őket szét. Tegyünk egy kanálnyi gorgonzolát minden füge közepébe. Tekerjük őket körbe fél szelet prosciuttóval.

3. Helyezzük a fügéket sütőlemezre és grillezzük, amíg a sajt megolvad és a fügék aranybarnára pirulnak (3-5 perc).

4. Tálaláshoz tegyük a fügéket rukkola ágyra, és öntözzük meg a balzsamecettel. Melegen tálaljuk őket.

Ezek az ízletes fügék tökéletes előételek lehetnek. Változatosabbá tehetjük őket, ha olasz szalámiba vagy pancettába tekerjük.