FEHÉR CSOKOLÁDÉ KRÉM Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Eszközök: fakanál, konyhai mérleg, konyhai robotgép, lábas, mozsár, sütőpapír, tűzhely
Eljárások: forralás, forralás nélküli főzés, főzés, hűtés, kikeverés, tojás szétválasztása, törés
Adag: 1 adag
Elkészítés:
1. Egy nagy teflonbevonatú lábosban összekeverjük a cukrot a kukoricaliszttel, majd lassan belekeverjük a tejet, és simára eldolgozzuk.
2. Lassú tűzön, állandóan kevergetve felforraljuk, besűrítjük; a forrástól számítva még 1 percig főzzük, aztán levesszük a lábost a tűzről.
3. Egy csészében felverjük a tojássárgákat, és belekeverünk 1,5 deciliternyit a forró tejes keverékből, aztán az egészet fokozatosan visszatöltjük a tejbe, s közben gyorsan keverjük, nehogy összefusson.
4. Állandóan kevergetve lassú tűzön annyira besűrítjük, hogy a massza jól tapadjon a fakanálra.
5. Ekkor levesszük a tűzről és hozzáadjuk a tört fehér csokoládét. Hogy a hűlés közbeni bőrösödést megakadályozzuk, tegyünk a krém felszínére megnedvesített zsírpapírt.