FEHÉR CSOKOLÁDÉ KRÉM Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 60 perc  Munkaidő: 30 perc  kis gyakorlattal elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: fakanál, konyhai mérleg, konyhai robotgép, lábas, mozsár, sütőpapír, tűzhely
Eljárások: forralás, forralás nélküli főzés, főzés, hűtés, kikeverés, tojás szétválasztása, törés

Adag: 1 adag

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
18 dkg durvára tört fehér csokoládé
4 db tojássárgája
10 dl tej
3 dkg kukoricaliszt
10 dkg kristálycukor

Elkészítés:

1. Egy nagy teflonbevonatú lábosban összekeverjük a cukrot a kukoricaliszttel, majd lassan belekeverjük a tejet, és simára eldolgozzuk.

2. Lassú tűzön, állandóan kevergetve felforraljuk, besűrítjük; a forrástól számítva még 1 percig főzzük, aztán levesszük a lábost a tűzről.

3. Egy csészében felverjük a tojássárgákat, és belekeverünk 1,5 deciliternyit a forró tejes keverékből, aztán az egészet fokozatosan visszatöltjük a tejbe, s közben gyorsan keverjük, nehogy összefusson.

4. Állandóan kevergetve lassú tűzön annyira besűrítjük, hogy a massza jól tapadjon a fakanálra.

5. Ekkor levesszük a tűzről és hozzáadjuk a tört fehér csokoládét. Hogy a hűlés közbeni bőrösödést megakadályozzuk, tegyünk a krém felszínére megnedvesített zsírpapírt.

Tálalhatjuk poharakban desszertként, tejszínhabbal, gyümölccsel díszítve, de torták töltelékeként is használhatjuk. Különösen azoknak ajánljuk, akik a vajas tortakrémeket nem szeretik.