JOGHURTBAN PÁCOLT BÁRÁNY CUKKINIVAL ES BORSÓVAL Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető drága
Eszközök: borsdaráló, citromnyomó, fokhagymaprés, grillező, hűtőszekrény, keverőtál, lábas, műanyagfólia, séfkés, szűrő, tűzhely, vágódeszka
Eljárások: darabolás, szeletelés, forralás, főzés, grillezés, hámozás, kikeverés, pácolás, préselés, szűrés, zúzás
Adag: 4 főre
Elkészítés:
1. A bárány előkészítéséhez keverjük össze az olajat, a citromlevet, a kaprot, a mentát és a fokhagymát egy közepes tálban. Tegyük bele a báránybordákat, sózzuk, borsozzuk őket, majd forgassuk meg a pácban. Fedjük le és tegyük hűtőbe legalább 4 órára vagy egy éjszakára.
2. Melegítsük elő a barbecue-t vagy a grillsütőt közepes, magas hőfokúra, valamint egy sütőlemezt magas hőmérsékletűre.
3. A mentás-zöldborsós cukkini készítéséhez kenjük meg a cukkinit 2 evőkanál olajjal, és grillezzük, amíg megpuhul és sötét csíkok sülnek rá (oldalanként 1-2 perc). Forraljunk vizet egy kisebb lábasban, és főzzük puhára a zöldborsót. Alaposan csepegtessük le.
4. Keverjük össze a cukkinit, a borsót, a citromlevet, a tartósított citrom felszeletelt héját, valamint a maradék evőkanál olajat egy közepes tálban. Sózzuk, borsozzuk, és forgassuk össze alaposan. Adjuk hozzá a pecorinót, és lazán forgassuk össze.
5. A báránybordákat ízlés szerint süssük (oldalanként 2-4 perc).
Forrón tálaljuk őket a zöldborsós cukkinival.