MASALÁS BÁRÁNYBORDÁK Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 20 perc
könnyen elkészíthető
átlagos ár
Eszközök: alufólia, borsdaráló, citromnyomó, fokhagymaprés, grillező, hűtőszekrény, keverőtál, konyhai robotgép, reszelő, séfkés, szűrőlapát, zöldséghámozó
Eljárások: darabolás, szeletelés, grillezés, hámozás, kikeverés, kimagozás, pácolás, pihentetés, préselés, reszelés, gyalulás, turmixolás, zúzás
Adag: 4 főre
Elkészítés:
1. A báránybordák előkészítéséhez keverjük össze a joghurtot, a citromlevet, a fokhagymát, a garam masalát, a gyömbért, a sót és a borsot egy közepes tálban. Tegyük bele a báránybordákat is és forgassuk meg a pácban. Fedjük le és tegyük a hűtőbe legalább 4 órára vagy egy éjszakára.
2. A koriandercsatni készítéséhez robotgépben keverjük el a koriander zöldet, a mentát, a hagymát, a csilit, a joghurtot, a citromlevet, a cukrot és a sót, és dolgozzuk sima krémmé.
3. Melegítsük elő a barbecue-t vagy a grillt közepes, magas hőfokúra.
4. Grillezzük a bordákat, amíg ízlés szerint átsülnek, oldalanként 2-5 percig. Szedjük őket egy tányérra, és meleg helyen pihentessük 5 percig.
5. Forrón tálaljuk őket a basmati rizzsel és a koriander csatnival körítve.
GARAM MASALA
1. Egy serpenyőbe tesszük a koriandermagot, a kardamom tokot, a rómaikömény magot, a szemes fekete borsot, a szegfűszeget és fahéjat, és közepes hőfokon keverve sütjük, míg illatozni kezd.
2. A kardamom tokokat kinyitjuk, csak a magokat tartjuk meg. A megpörkölt fűszereket robotgépbe vagy turmixgépbe tesszük egy egész frissen reszelt szerecsendióval, és porrá őröljük.
3. Vagy azonnal felhasználjuk, vagy légmentesen záródó üvegben tároljuk.