Marhabélszín rösztivel és tormakrémmel Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 55 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Eszközök: alufólia, borsdaráló, citromnyomó, grillező, habverő, keverőtál, konyhai mérleg, konyhai robotgép, konyharuha, papírtörlő, reszelő, séfkés, sütő, sütőlap, szűrőlapát, vágódeszka, zöldséghámozó
Eljárások: darabolás, szeletelés, formázás, főzés, grillezés, habverés, hámozás, kikeverés, párolás, pihentetés, préselés, reszelés, gyalulás, sütés
Adag: 4 főre
Elkészítés:
1. Melegítsük elő a barbecue-t vagy a grillt magas hőmérsékletűre, és egy sütőlapot közepesen magas hőmérsékletűre.
2. A tormakrém készítéséhez keverjük össze a créme fraiche-t, a tormát, a mustárt és az ecetet egy edényben. A tejszínt verjük kemény habbá. Keverjük a tejszínhabot a tormás keverékhez és sózzuk, borsozzuk.
3. A röszti készítéséhez reszeljük durván le a burgonyát. Tiszta konyharuha felhasználásával facsarjuk ki belőle a felesleges nedvességet. Egy közepes tálban keverjük össze a burgonyát, a hagymát, a tojást és a lisztet. Ízesítsük sóval, borssal és tegyük félre. Keverjük össze az olajat és a vajat egy kisebb edényben és tegyük félre azt is.
4. A steakek készítéséhez kenjük meg őket olajjal és ízesítsük sóval, borssal. Grillezzük a hússzeleteket, amíg ízlés szerint átsülnek, oldalanként 3-5 percig. Tegyük őket egy tányérra, fedjük és helyezzük meleg helyre 5 percet pihenni.
5. A röszti sütéséhez a vajas keverék felét kenjük a sütőlapra. Kanalazzunk rá 4, egyforma méretű burgonyahalmot és lapítsuk el őket, hogy valamivel nagyobbak legyenek, mint a szeletek. Kenjük meg őket a maradék vajjal, süssük aranyszínűre és ropogósra, oldalankét 3-4 perc alatt. Tartsuk őket melegen.
6. A spenót elkészítéséhez olvasszuk még a vajat a sütőlapon, tegyük rá a spenótot és facsarjuk rá a citrom levét. Gyakran forgatva dinszteljük, amíg összeesik (1-2 perc). Ízesítsük, sóval, borssal.
7. A tálaláshoz a tányér közepére helyezzünk egy rösztit, helyezzük rá a steaket, majd a spenótot, végül kanalazzunk a tetejére tormakrémet.