Bánáti rakott hús Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 80 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Eszközök: séfkés, serpenyő, sütő, tepsi, zöldséghámozó
Eljárások: darabolás, szeletelés, hámozás, lerakás, pirítás, sütés
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
40 dkg darált sertéslapocka
vagy
40 dkg darált marhalapocka
5 dkg zeller
10 dkg darabolt vöröshagyma
25 dkg karikára vágott burgonya
15 dkg karikára vágott vegyes zöldség
10 dkg zsír
10 dkg füstölt szalonna
25 dkg karikára vágott zöldpaprika
15 dkg karikára vágott paradicsom
ízlés szerint só
Elkészítés:
Egy lábas vagy tepsi alját vékony szalonnaszeletekkel kirakjuk, erre ráhelyezzük a karikára vágott nyers burgonyát. A vöröshagymával zsírban kissé lepirított darált húst és a lepirított, karikára vágott vegyes zöldséget a burgonyára tesszük. Továbbá a karikára vágott zöldpaprikát és paradicsomot is ráhelyezzük. Kevés csontlevet vagy vizet öntve alá sütőben fedő alatt készre sütjük.