Bánáti rakott hús Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 80 perc  Munkaidő: 20 perc  kis gyakorlattal elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: séfkés, serpenyő, sütő, tepsi, zöldséghámozó
Eljárások: darabolás, szeletelés, hámozás, lerakás, pirítás, sütés

Adag: 4 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
40 dkg darált sertéslapocka

vagy

40 dkg darált marhalapocka
5 dkg zeller
10 dkg darabolt vöröshagyma
25 dkg karikára vágott burgonya
15 dkg karikára vágott vegyes zöldség
10 dkg zsír
10 dkg füstölt szalonna
25 dkg karikára vágott zöldpaprika
15 dkg karikára vágott paradicsom
ízlés szerint só

Elkészítés:

Egy lábas vagy tepsi alját vékony szalonnaszeletekkel kirakjuk, erre ráhelyezzük a karikára vágott nyers burgonyát. A vöröshagymával zsírban kissé lepirított darált húst és a lepirított, karikára vágott vegyes zöldséget a burgonyára tesszük. Továbbá a karikára vágott zöldpaprikát és paradicsomot is ráhelyezzük. Kevés csontlevet vagy vizet öntve alá sütőben fedő alatt készre sütjük.