CSOKOLÁDÉS, MANDULÁS PUSZEDLI Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 65 perc  Munkaidő: 40 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: habverő, keverőtál, konyhai mérleg, konyhai robotgép, reszelő, sütő, sütőlap, sütőpapír, tepsi
Eljárások: formázás, habverés, kikeverés, pihentetés, pirítás, reszelés, gyalulás, sütés, tojás szétválasztása

Adag: 3 tepsi (40 darab)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
12 és fél dkg reszelt étcsokoládé
20 dkg mandulaforgács
1 csipet só
¼ teáskanál vaníliakivonat
1 csipet szódabikarbóna
20 dkg porcukor
3 db tojásfehérje

Elkészítés:

1. Előmelegítjük a sütőt 170 °C-ra (gáztűzhelynél 3-as fokozat). Három sütőlemezt sütőpapírral kibélelünk.

2. A mandulaforgácsot egy tepsiben szétterítjük és 7 perc alatt világos aranyszínűre pirítjuk. A sütő hőmérsékletét 140 °C-ra (gáztűzhelynél 1-es fokozat) csökkentjük.

3. Egy tálban a tojásfehérjéket kézi mixerrel közepes fordulatszámon habosra keverjük. A mixert magasabb fordulatszámra kapcsoljuk. Óvatosan hozzáadjuk a porcukrot, a szódabikarbónát, a vaníliakivonatot, sót és kemény, fényes habot verünk. Beleforgatjuk a csokoládéreszeléket és a pirított mandulát.

4. Az előkészített sütőlemezekre teáskanálnyi halmokat pottyantunk, egymástól 4 cm-re. A tésztát 20-25 perc alatt világosbarnára sütjük. A puszedliket a teljes kihűlésig hagyjuk a sütőlemezeken.