CSOKOLÁDÉS, MANDULÁS PUSZEDLI Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 65 perc Munkaidő: 40 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: habverő, keverőtál, konyhai mérleg, konyhai robotgép, reszelő, sütő, sütőlap, sütőpapír, tepsi
Eljárások: formázás, habverés, kikeverés, pihentetés, pirítás, reszelés, gyalulás, sütés, tojás szétválasztása
Adag: 3 tepsi (40 darab)
Elkészítés:
1. Előmelegítjük a sütőt 170 °C-ra (gáztűzhelynél 3-as fokozat). Három sütőlemezt sütőpapírral kibélelünk.
2. A mandulaforgácsot egy tepsiben szétterítjük és 7 perc alatt világos aranyszínűre pirítjuk. A sütő hőmérsékletét 140 °C-ra (gáztűzhelynél 1-es fokozat) csökkentjük.
3. Egy tálban a tojásfehérjéket kézi mixerrel közepes fordulatszámon habosra keverjük. A mixert magasabb fordulatszámra kapcsoljuk. Óvatosan hozzáadjuk a porcukrot, a szódabikarbónát, a vaníliakivonatot, sót és kemény, fényes habot verünk. Beleforgatjuk a csokoládéreszeléket és a pirított mandulát.
4. Az előkészített sütőlemezekre teáskanálnyi halmokat pottyantunk, egymástól 4 cm-re. A tésztát 20-25 perc alatt világosbarnára sütjük. A puszedliket a teljes kihűlésig hagyjuk a sütőlemezeken.