ÁFONYÁS KOCKA CUKORMÁZZAL Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 55 perc  Munkaidő: 20 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: hústű, kés, keverőtál, konyhai mérleg, konyhai robotgép, mikrohullámú készülék, sütő, tepsi
Eljárások: darabolás, szeletelés, kevert tészta kikeverése, kikeverés, sütés

Adag: 1 tepsi (20 darab)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A mázhoz:
15 dkg porcukor
2 evőkanál meleg víz
1 kevés piros ételfesték
szükség szerint meleg víz
Az alaphoz:
12 és fél dkg mélyhűtött áfonya

vagy

12 és fél dkg friss áfonya
1 csipet só
12 és fél dkg olvasztott vaj
15 dkg kristálycukor
1 db felvert tojás
7 dkg finomra vágott dió
18 dkg univerzális liszt

vagy

18 dkg fehér liszt

Elkészítés:

1. Előmelegítjük a sütőt 180 °C-ra (gáztűzhelynél 4-es fokozat). Egy 23×23 cm-es tepsit kivajazunk.

2. Egy tálba szórjuk a lisztet, hozzáadjuk a sót.

3. Egy másik tálban a vajat és a cukrot fakanállal összekeverjük. Hozzáadjuk a tojást, tovább keverjük. Belekeverjük a száraz adalékot, a diót és az áfonyát. Alaposan összedolgozzuk.

4. A tésztát az előkészített tepsibe terítjük és 30-35 perc alatt aranyszínűre sütjük, amíg a közepébe szúrt fogpiszkáló már nem ragad a tésztától. A süteményt a tepsiben hagyjuk kihűlni. Kockákra vágjuk.

5. Egy kis tálban összekeverjük a porcukrot, a vizet és az ételszínezéket. A sütemények tetejére csorgatjuk.