Olajban sült tintahal mandulás bundában Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető drága
Eszközök: borsdaráló, Fritőz, keverőtál, papírtörlő, séfkés, serpenyő, szűrőlapát, tűzhely, vágódeszka
Eljárások: darabolás, szeletelés, kikeverés, panírozás zsemlemorzsával, sütés bő zsiradékban
Adag: 4 főre
Elkészítés:
1. Keverjük össze a lisztet, a sót és a borsot egy tálban. A tojásokat üssük egy másik tálba, a kenyérmorzsát és a mandulát szórjuk egy harmadikba.
2. Forgassuk meg a tintahalkarikákat a lisztben, a felesleget rázzuk le róluk. Mártsuk meg őket a tojásban, majd a mandulás kenyérmorzsában.
3. Fritőzben vagy mély lábasban forrósítsuk fel az olajat. Az olaj hőmérsékletét egy kis kenyérdarabkával ellenőrizhetjük. Ha azonnal buborékolva a felszínre jön és pirulni kezd, az olaj megfelelő hőmérsékletű.
4. Adagokban süssük a tintahalat ropogósra és aranybarnára, adagonként 5-7 perc alatt. Konyhai papírtörlőn szárogassuk le. Forrón tálaljuk a citrommal.