CSOKOLÁDÉS HOKEY-POKEY Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 90 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Eszközök: habverő, hűtőszekrény, kés, keverőtál, konyhai mérleg, konyhai robotgép, lábas, műanyagfólia, tepsi, tűzálló edény, tűzhely
Eljárások: csokoládé temperálása, darabolás, szeletelés, dermesztés, forralás, főzés, hűtés, kikeverés
Adag: 1 tepsi (8-10 főre)
Elkészítés:
1. Vajazzunk ki egy négyzet alakú tepsit. Keverjük össze a cukrot és a kukoricaszirupot egy közepes-nagy lábasban, miközben kis lángon melegítjük. Kevergessük folyamatosan, lassan forraljuk fel. Lassan főzzük 4 percig, időnként megkeverve.
2. Húzzuk le a tűzről és keverjük bele a szódabikarbónát. A keverék fel fog habosodni, a térfogata kétszeresére, háromszorosára nő. Gyorsan dolgozva vele, borítsuk az előkészített tepsibe. Hagyjuk, hogy szoba-hőmérsékletűre hűljön.
3. Olvasszuk fel a csokoládét egy edényben, amit víz fölé állítottunk. Hagyjuk 5 percet hűlni.
4. A hokey pokey-t borítsuk ki a tepsiből és tördeljük falatnyi darabokra. Csipesz segítségével mártsuk meg a darabokat a csokoládéban és jól forgassuk meg őket benne. Helyezzük őket sütőpapírra.
5. Tálalás előtt hagyjuk legalább 30 percig pihenni, hogy megdermedjen.