CSOKOLÁDÉ-SÜNDISZNÓK Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 75 perc Munkaidő: 40 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: hűtőszekrény, kés, keverőtál, konyhai mérleg, lábas, műanyagfólia, tűzhely
Eljárások: csokoládé temperálása, darabolás, szeletelés, dermesztés, formázás, hűtés, kikeverés
Adag: 12 főre
Elkészítés:
1. Keverjük össze a kétfajta csokoládét a cukorral, a vízzel és a (40%-os) tejszínnel egy lábasban, miközben kis lángon melegítjük, és kevergessük, amíg a csokoládé felolvad.
2. Húzzuk le a tűzről és keverjük hozzá a kekszmorzsát és a vaníliát. Tegyük be 30 percre a hűtőbe, amíg megszilárdul.
3. Formáljunk belőle körülbelül dió nagyságú, cseppszerűen nyújtott gombócokat, és forgassuk meg őket a kakaóporban. Szurkáljuk a tetejükbe a fenyőmagokat, hogy apró sündisznókra hasonlítsanak.
4. Vágjuk fel a kandírozott cseresznyét és formáljuk meg belőle a sünök szemét. Tálalásig tegyük őket a hűtőbe.