CSOKOLÁDÉ-SÜNDISZNÓK Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 75 perc  Munkaidő: 40 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: hűtőszekrény, kés, keverőtál, konyhai mérleg, lábas, műanyagfólia, tűzhely
Eljárások: csokoládé temperálása, darabolás, szeletelés, dermesztés, formázás, hűtés, kikeverés

Adag: 12 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
9 dkg fenyőmag
12 és fél dkg durvára tört tejcsokoládé
12 és fél dkg durvára tört étcsokoládé
1 evőkanál kandírozott cseresznye
5 dkg keserű kakaópor
1 evőkanál kristálycukor
1 evőkanál víz
másfél dl zsíros tejszín
12 és fél dkg morzsolt keksz
2 teáskanál vaníliakivonat

Elkészítés:

1. Keverjük össze a kétfajta csokoládét a cukorral, a vízzel és a (40%-os) tejszínnel egy lábasban, miközben kis lángon melegítjük, és kevergessük, amíg a csokoládé felolvad.

2. Húzzuk le a tűzről és keverjük hozzá a kekszmorzsát és a vaníliát. Tegyük be 30 percre a hűtőbe, amíg megszilárdul.

3. Formáljunk belőle körülbelül dió nagyságú, cseppszerűen nyújtott gombócokat, és forgassuk meg őket a kakaóporban. Szurkáljuk a tetejükbe a fenyőmagokat, hogy apró sündisznókra hasonlítsanak.

4. Vágjuk fel a kandírozott cseresznyét és formáljuk meg belőle a sünök szemét. Tálalásig tegyük őket a hűtőbe.

Ezek az apró sündisznócskák gyerekzsúron egész biztosan sikert fognak aratni.
A receptet elkészíthetjük sima vagy vaníliás kekszmorzsával is.