Füstölt lazacos zsemlék kecskesajttal Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 15 perc  Munkaidő: 15 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: borsdaráló, kenőkés, kés, keverőtál, konyhai robotgép
Eljárások: darabolás, szeletelés, kikeverés, passzírozás, áttörés

Adag: 6-8 főre (24 darab)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
12 kicsi zsemle
18 dkg friss, puha kecskesajt

vagy

18 dkg friss, lágy caprino sajt
4 evőkanál lágy krémsajt
1 evőkanál finomra vágott petrezselyemzöld
2 teáskanál finomra aprított snidling
2 evőkanál extraszűz olívaolaj
25 dkg füstölt lazac
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors

Elkészítés:

1. A zsemléket vágjuk félbe és kaparjunk ki egy keveset a belsejükből.

2. Villával törjük össze, és keverjük el a kecskesajtot és a krémsajtot egy tálban.

3. Keverjük bele a petrezselymet, a snidlinget és az olajat. Ízesítsük borssal.

4. A zsemléket kenjük meg a sajtos keverékkel és helyezzünk rájuk egy-egy szelet füstölt lazacot. Azonnal tálaljuk.

Ehhez a recepthez kicsi, briós jellegű vagy tejes zsemléket válasszunk.
A recept elkészítéséhez használhatunk puha, friss, lágy chévre vagy caprino kecskesajtot is.