Füstölt lazacos, kapribogyós bruschetta Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 10 perc Munkaidő: 10 perc könnyen elkészíthető drága
Eszközök: citromnyomó, kenőkés, kenyérpirító, kés, keverőtál
Eljárások: darabolás, szeletelés, kikeverés, pirítás, préselés
Adag: 6-8 főre (24 szelet)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
24 kis szelet füstölt lazac
2 kisebb bagett
másfél dkg apróra vágott metélőhagyma
2 evőkanál citromlé
25 dkg krémsajt
kevés kapor
igény szerint kapribogyó
Elkészítés:
1. Egy centiméteres szeletekre vágjuk a bagetteket, és aranyszínűre pirítjuk.
2. Összekeverjük a krémsajtot citromlével és metélőhagymával.
3. Megkenjük a pirítóst, majd a tetejére teszünk egy kis szelet lazacot és néhány szem kapribogyót. Kis kaprot szórunk még rá tálalás előtt.