MOZZARELLÁS, ZÖLDFŰSZERES RIZS Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 10 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: borsdaráló, fazék, kés, keverőtál, reszelő, szűrő, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, főzés, reszelés, gyalulás, szűrés
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
30 dkg rövid szemű rizs
25 dkg kockára vágott mozzarella sajt
2 evőkanál friss, finomra vágott zöldfűszer
9 dkg kockára vágott vaj
6 dkg frissen reszelt parmezán sajt
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint só
Elkészítés:
1. A rizst forró, sós vízben 12-15 perc alatt puhára főzzük. Leszűrjük, jól lecsöpögtetjük, és visszatesszük a fazékba.
2. Hozzáadjuk a vajat, belekeverjük a zöld fűszereket (bazsalikom, snidling, petrezselyem), a mozzarellát és a parmezánt. Sózzuk, borsozzuk, majd addig kevergetjük, amíg a mozzarella meg nem olvad. Forrón tálaljuk.