ZÖLDBORSÓS, PESTÓS RIZS Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: borsdaráló, fazék, kés, keverőtál, serpenyő, szűrő, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, fonnyasztás, főzés, hámozás, pirítás, szűrés
Adag: 4 főre
vagy
Elkészítés:
1. A rizst sós, forró vízben 12-15 perc alatt puhára főzzük.
2. A zöldborsót sós, forró vízben 5 perc alatt puhára főzzük.
3. A hagymát megfonnyasztjuk a vajon.
4. Leszűrjük a rizst és a zöldborsót, majd a hagymás serpenyőbe öntjük, rászórva a petrezselymet is. Sózzuk, borsozzuk. Magas hőfokon 1 percig pirítjuk.
5. Meleg tálra kanalazzuk, és a tetejére pestót csorgatunk. Forrón tálaljuk.
PESTO
1. A fokhagymát, a fenyőmagot, a bazsalikomleveleket és a parmezánt durvára vágjuk egy robotgépben.
2. Óvatosan belecsorgatjuk az olajat, és a hozzávalókat sima krémmé dolgozzuk a géppel.