Rozmaringos, citromos és fenyőmagos kenyér Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 70 perc Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Eszközök: citromnyomó, gyúródeszka, kés, keverőtál, konyhai mérleg, reszelő, sütő, tepsi, zöldséghámozó
Eljárások: formázás, gyúrás, hámozás, kikeverés, préselés, reszelés, gyalulás, sütés
Adag: 8-10 főre
vagy
Elkészítés:
1. Előmelegítjük a sütőt 190 fokra (gáztűzhelynél 5-ös fokozat). Kiolajozunk, majd liszttel megszórunk egy 14×22 centiméteres kenyérsütő tepsit.
2. A citromhéjat, a rozmaringot, a fenyőmagot tálban összekeverjük. A lisztet, a sütőport, a burgonyát vagy paszternákot, a parmezánt egy másik tálba tesszük. A lisztes keverék közepében mélyedést készítünk. Az írót, az olajat és a citromlevet összekeverjük egy kis tálban, és a lisztes keveréket a közepébe öntjük. Gyorsan összekeverjük, és lágy tésztát készítünk.
3. A tészta felét az előkészített tepsibe simítjuk. Megszórjuk a fenyőmagos keverék felével. A maradék tésztát a tetejére helyezzük.
4. A maradék fenyőmagos keverékhez adjuk a maradék 1 evőkanálnyi lisztet. A kenyér tetejét megszórjuk ezzel a keverékkel.
5. A kenyeret 40-45 percig sütjük, ezen idő alatt megemelkedik, és aranybarna színe lesz. Melegen tálaljuk.