Tojásos, citromos leves húsgombócokkal Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 75 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Eszközök: borsdaráló, citromnyomó, fazék, habverő, húsdaráló, keverőtál, séfkés, szűrőlapát, tűzhely, vágódeszka
Eljárások: darabolás, szeletelés, darálás, formázás, forralás, főzés, gyúrás, hámozás, kikeverés, préselés
Adag: 4-6 főre
Elkészítés:
1. A darált marhahúst, a hagymát, a petrezselymet, a rizst és a tojást összegyúrjuk egy tálban. Sózzuk, borsozzuk. A keverékből kis golyókat formálunk, melyeket megforgatunk a kukoricalisztben.
2. A húslevest felforraljuk a vajjal, majd a húsgombócokat a levesbe rakjuk. Lefedjük, 45 percig főzzük.
3. Ha kissé lehűlt, összekeverjük a tojást és a citromlevet egy kis tálban. A tojásos keverékhez kevés meleg levest merünk.
4. A keveréket a leveshez öntjük, majd alacsony hőmérsékleten összefőzzük. Sózzuk, borsozzuk. Petrezselyemmel megszórjuk, forrón tálaljuk.
Marhahúsalaplé
1. A hozzávalókat nagy fazékba rakjuk, és alacsony hőfokon 3 órán át gyöngyözve főzzük.
2. Leszedjük a habot a tetejéről.