CSOKOLÁDÉS PATTOGATOTT KUKORICA Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 95 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: fémtál, konyhai mérleg, lábas, serpenyő, sütőpapír, tepsi, tűzhely
Eljárások: csokoládé temperálása, dermesztés, kikeverés, sütés
Adag: 1 tepsi (8-12 főre)
Elkészítés:
1. Sütőpapírral kibélelünk egy nagy tepsit.
2. Felmelegítjük az olajat egy serpenyőben. Amikor forró, belerakjuk a pattogatni való kukoricát, letakarjuk fedővel, és addig sütjük, amíg a kukorica pattogni nem kezd. Sütés közben megrázogatjuk a serpenyőt, hogy minden szem kipattanjon. (Létezik mikrohullámú sütőben elkészíthető, zacskós változat is.)
3. Az étcsokoládét és a fehér csokoládét külön-külön felolvasztjuk gyöngyöző vízfürdő fölött. A kukoricát a keserű csokoládéba keverjük, figyelve arra, hogy a csoki mindenütt jól bevonja. A kukoricát az előkészített tepsibe öntjük, és meglocsoljuk a fehér csokoládéval. Félrerakjuk, körülbelül 60 percen át pihentetjük, s ezalatt a csokoládé megdermed.