CSERESZNYÉS, LIKŐRSZÓSZOS PALACSINTA Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 105 perc Munkaidő: 35 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: habverő, keverőtál, konyhai mérleg, konyharuha, lábas, palacsintasütő, tűzhely
Eljárások: formázás, forralás, főzés, kevert tészta kikeverése, kimagozás, pihentetés, sütés, töltés
Adag: 4 főre
vagy
Elkészítés:
1. Elkészítjük a palacsintát. A lisztet és a sót tálba szórjuk. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat. Óvatosan beleöntjük a tejet, és addig keverjük, amíg a tészta sima nem lesz. A tésztát 60 percig pihentetjük.
2. Teáskanálnyi vajjal kikenjük azt a serpenyőt, amelyben a palacsintát sütjük, és felmelegítjük. 2-3 evőkanálnyi tésztát jól szétterítünk a serpenyőben, hogy a palacsinta vékony legyen. Oldalanként 2 percig sütjük, amíg világos aranybarna nem lesz. Az összes palacsintát kisütjük, a vajat időnként pótoljuk. Az egymásra rakott, kész palacsintákat melegen tartjuk a meleg sütőben.
3. Elkészítjük a tölteléket. A kimagozott cseresznyét, a vizet és a cukrot összemelegítjük, felforraljuk. A tűz hőfokát csökkentjük, és sűrű szirupot főzünk, körülbelül 10 perc alatt. Hagyjuk kihűlni. Belekeverjük a Grand Marnier-t.
4. Bekenjük cseresznyés szósszal a palacsinta tetejét. Félbehajtjuk, majd ismét félbehajtjuk, hogy háromszöget kapjunk. Megszórjuk porcukorral, és tálaljuk.