ÉTCSOKOLÁDÉ-SZORBÉ Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: több mint 2 óra  Munkaidő: 15 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: fagyasztószekrény, lábas, szűrő, tűzhely
Eljárások: fagyasztás, forralás, főzés, szűrés

Adag: 4 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
5 dkg átszitált kakaópor
10 dkg étcsokoládé
25 dkg kristálycukor
2 és fél teáskanál instant kávé
6 és ¼ dl víz

Elkészítés:

1. A vizet, a cukrot, a neszkávét, a 70%-os kakaót és a csokoládét összemelegítjük alacsony hőfokon, majd felforraljuk, 5 percig gyöngyözve főzzük.

2. Félrehúzzuk a tűzről, finom lyukú szitán át tálba szűrjük. Két órára hűtőszekrénybe rakjuk.

3. Fagylaltkészítő gépbe tesszük a keveréket, felhabosítjuk.

4. Hűtődobozba öntjük a szorbét, beborítjuk sütőpapírral a tetejét, és tálalásig mélyhűtőbe rakjuk.

Az íze attól függ, hogy milyen csokoládét választunk. Ezúttal is csak a kiváló minőséget ajánlhatjuk.