ROCKY ROAD FAGYLALT Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 70 perc  Munkaidő: 40 perc  kis gyakorlattal elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: fagyasztószekrény, fagylaltgép, habverő, kés, keverőtál, konyhai mérleg, konyhai robotgép, lábas, serpenyő, sütőpapír, tűzálló edény, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, fagyasztás, főzés, habverés, hevítés, hűtés, kikeverés, pirítás, tojás szétválasztása

Adag: 4-6 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 evőkanál kókuszreszelék
5 dl tej
5 dl tejszín
25 dkg durvára tört étcsokoládé
4 és fél dkg kandírozott cseresznye
4 dkg pirított földimogyoró
4 dkg mályvacukor
4 db tojássárgája
10 dkg finomított kristálycukor
3 dkg kakaópor

Elkészítés:

1. A tejet és a tejszínt felmelegítjük egy serpenyőben. Majdnem forráspontig hevítjük, majd félrehúzzuk a tűzről. A 70 %-os csokoládét tűzálló tálba rakjuk, ráöntjük a meleg tejes keverék felét, majd addig keverjük, amíg a csokoládé fel nem olvad.

2. A tojássárgáját, a cukrot és kakaót összekeverjük elektromos mixerrel vagy habverővel. Belekeverjük a maradék meleg tejes és csokoládés keveréket.

3. Visszaöntjük a pudingot a serpenyőbe, majd alacsony hőmérsékleten, állandóan keverve főzzük, amíg a keverék a fakanál hátulját teljesen be nem vonja. Félrehúzzuk a tűzről, és körülbelül 30 percig hagyjuk hűlni.

4. A pudingos keveréket fagylaltkészítő gépbe tesszük, habosra keverjük, s eközben kissé megfagy. Hozzáadjuk a mogyorót, a kandírozott cseresznyét, a mályvacukrot és a kókuszreszeléket, majd további 3 percig habosítjuk. Fagyasztódobozba rakjuk a fagylaltot, sütőpapírral letakarjuk a tetejét, és tálalásig mélyhűtőbe helyezzük.

Az ausztrál rocky road hozzávalói: mályvacukor, csokoládé, reszelt (szárított) kókusz és földimogyoró.