NYÁRI SÜLT GYÜMÖLCS Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 105 perc  Munkaidő: 15 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: kés, keverőtál, reszelő, sütő, tepsi
Eljárások: darabolás, szeletelés, hűtés, kimagozás, reszelés, gyalulás, sütés

Adag: 4-6 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
25 dkg fekete, friss áfonya
6 db kimagozott, félbevágott sárgabarack
3 db kimagozott, negyedelt szilva
20 dkg friss málna

vagy

20 dkg friss szamóca
4 db kimagozott, negyedelt őszibarack

vagy

4 db kimagozott, negyedelt nektarin
3 db sárga, félbevágott ringló szilva

vagy

6 db zöld, félbevágott ringló szilva
7 evőkanál világosbarna cukor
ízlés szerint reszelt gyömbér
A tálaláshoz:
ízlés szerint vaníliapuding

vagy

ízlés szerint fagylalt

vagy

ízlés szerint créme fraiche

Elkészítés:

1. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra (gáztűzhelynél 4-es fokozat). Előkészítünk egy alacsony falú, 30 centiméteres tepsit.

2. Az őszibarackot és a sárgabarackot, vágott felükkel felfelé, a tepsibe rakjuk a reszelt gyömbérrel, és megszórjuk 2 evőkanál barna cukorral. Hozzáadjuk a vörös és a sárga szilvát, majd belekeverjük a fekete áfonyát. Meghintjük a gyümölcsöket a maradék 5 evőkanálnyi barna cukorral.

3. Körülbelül 20-30 percig sütjük, ezalatt a gyümölcsök megpuhulnak, és levet eresztenek. Kivesszük a tepsit a sütőből, és a málnát a gyümölcsökhöz keverjük. Óvatosan bánjunk a forró gyümölcslével, nehogy megégessük a kezünket. Ha nem találjuk elég édesnek a gyümölcsöt, szórhatunk rá még cukrot.

4. Lehűtve kínálhatjuk créme fraiche-sel, fagylalttal vagy vaníliapudinggal.

Leggyorsabban a friss gyümölcs süthető. Ne süssük tovább, mint ahogy azt a recept előírja, különben kiszáradhat a gyümölcs.