BOGYÓS GYÖNYÖRŰSÉG Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 25 perc  Munkaidő: 10 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: grillező, habverő, kenőkés, keverőtál, konyhai mérleg, konyhai robotgép
Eljárások: grillezés, habverés, sütés

Adag: 6-8 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
100 dkg vegyes piros gyümölcs
25 dkg mascarpone
2 és fél dl tejszín
1 evőkanál porcukor
7 dkg világosbarna cukor
7 dkg barna cukor

Elkészítés:

1. Előmelegítjük a grillsütőt. Megtisztítjuk, félbevágjuk az epret, a piros és a fehér ribizlit.

2. Összekeverjük a gyümölcsöket (málna, kék áfonya, eper, vörös áfonya, piros ribizli, fehér ribizli) egy egyliteres jénai tálban vagy egy 23 centiméteres pitesütőben. Megszórjuk porcukorral, 4-6 percre a sütőbe rakjuk, hogy átmelegedjenek a gyümölcsök.

3. Eközben habbá verjük a tejszínt. A mascarponét a gyümölcsök tetejére kenjük. Megszórjuk a gyümölcsös mascarponét a cukorral, és megkenjük tejszínnel.

4. Visszatesszük a tálat a grillbe, és 8-10 percig sütjük, amíg a cukor fel nem olvad. Melegen vagy hidegen tálaljuk.

Az édes mascarponekrémnek köszönhetően különleges ez a gyümölcsös desszert. A bogyós gyümölcsöket őszibarackkal, sárgabarackkal, szilvával és banánnal is helyettesíthetjük.