KAPUCSÍNÓCSÉSZE Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: több mint 2 óra  Munkaidő: 25 perc  kis gyakorlattal elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: habverő, hűtőszekrény, kávéfőző, kenőkés, keverőtál, konyhai mérleg, konyhai robotgép, lábas, reszelő, tűzálló edény, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, dermesztés, formázás, habverés, hűtés, kikeverés, reszelés, gyalulás, tojás szétválasztása

Adag: 4 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
 dl kávélikőr
 dl erős kávé
3 ¾ dl tejszín
36 dkg étcsokoládé
25 dkg créme fraiche

vagy

25 dkg tejföl
2 evőkanál kristálycukor
 dl zsírszegény tejszín
2 db tojássárgája
A díszítéshez:
4 csepp csokoládéöntet

vagy

4 db kávébab
ízlés szerint reszelt csokoládé

Elkészítés:

1. A csokoládét alacsony hőfokon felolvasztjuk. Hozzáöntjük a kávét, a likőrt, és fakanállal addig kevergetjük, míg teljesen nem egyesülnek. Belekeverjük a tojássárgáját.

2. A tejszínt elektromos mixerrel vagy habverővel, magas fokozaton habbá verjük. Beleszórjuk a cukrot, folyamatosan tovább verjük, hogy megkeményedjen.

3. A tejszín egynegyedét a csokoládés keverékbe kanalazzuk, és óvatosan beleforgatjuk. A kávémousse-t 4 üvegpohárba kanalazzuk, és 3 órára hűtőszekrénybe rakjuk, hogy megdermedjen.

4. A créme fraiche-t és a zsírszegény tejszínt összekeverjük egy tálban. Minden üvegpohárba, a mousse tetejére nagy adag tejszínes keveréket teszünk, és egy kanál hátával vagy késsel elsimítjuk a finom bevonót a desszert tetején.

5. Tálaláskor tányérra rakjuk az üvegkelyheket, a kapucsínó tetejét meghintjük reszelt csokoládéval.