KAPUCSÍNÓCSÉSZE Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Eszközök: habverő, hűtőszekrény, kávéfőző, kenőkés, keverőtál, konyhai mérleg, konyhai robotgép, lábas, reszelő, tűzálló edény, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, dermesztés, formázás, habverés, hűtés, kikeverés, reszelés, gyalulás, tojás szétválasztása
Adag: 4 főre
vagy
vagy
Elkészítés:
1. A csokoládét alacsony hőfokon felolvasztjuk. Hozzáöntjük a kávét, a likőrt, és fakanállal addig kevergetjük, míg teljesen nem egyesülnek. Belekeverjük a tojássárgáját.
2. A tejszínt elektromos mixerrel vagy habverővel, magas fokozaton habbá verjük. Beleszórjuk a cukrot, folyamatosan tovább verjük, hogy megkeményedjen.
3. A tejszín egynegyedét a csokoládés keverékbe kanalazzuk, és óvatosan beleforgatjuk. A kávémousse-t 4 üvegpohárba kanalazzuk, és 3 órára hűtőszekrénybe rakjuk, hogy megdermedjen.
4. A créme fraiche-t és a zsírszegény tejszínt összekeverjük egy tálban. Minden üvegpohárba, a mousse tetejére nagy adag tejszínes keveréket teszünk, és egy kanál hátával vagy késsel elsimítjuk a finom bevonót a desszert tetején.
5. Tálaláskor tányérra rakjuk az üvegkelyheket, a kapucsínó tetejét meghintjük reszelt csokoládéval.