MÁLNATÖLTELÉKES HABCSÓK Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 45 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Eszközök: edényfogó, habverő, kenőkés, kés, keverőtál, konyhai mérleg, konyhai robotgép, nyomózsák, serpenyő, sütő, sütőlap, sütőpapír, tűzhely, vastagfalú lábas
Eljárások: darabolás, szeletelés, formázás, forralás, főzés, habverés, hűtés, kikeverés, passzírozás, áttörés, pihentetés, sütés, töltés
Adag: 8 főre
Elkészítés:
1. Előmelegítjük a sütőt 130 fokra (gáztűzhelynél 1/2 -es fokozat). Sütőpapírral kibélelünk két tepsit. Megvajazzuk és liszttel megszórjuk a papírt.
2. A cukrot, a porcukrot és a kukoricakeményítőt összekeverjük egy tálban. A tojásfehérjéket, a cukor felét, valamint a sót kissé felverjük. Óvatosan beleforgatjuk a maradék cukros keveréket, és fényes habbá verjük. A habos keveréket egy centiméter átmérőjű sima kinyomócsöves habzsákba kanalazzuk, és az előkészített tepsibe spirál alakban két, 8 centiméter átmérőjű habcsókot készítünk. A közepétől kiindulva körkörös vonalat húzunk, a spirálvonalak érjenek egymáshoz. 90 percig sütjük. A sütőt kikapcsoljuk, és félig nyitott ajtó mellett hűlni hagyjuk a habcsókot.
3. A töltelékhez a keményítőt és kevés bort serpenyőben simára keverünk. Hozzáöntjük a maradék bort, és beleszórunk 100 g cukrot. Állandóan kevergetve felforraljuk. A málna kétharmadát is belekeverjük, felforraljuk. Hozzáadjuk a likőrt, majd 5 percig főzzük.
4. A maradék cukrot habosra keverjük a tejszínnel egy tálban. Beleforgatjuk a málnát. A habcsókok tetejét megszórjuk kevés csokoládéval. A málnakrémmel megkenjük a habcsókok felének a szélét. A habcsókok közepére málnakrémet kanalazunk, és lefedjük a maradék habcsókkal.