AZTÉK BROWNIEAZTÉK BROWNIE Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: több mint 2 óra  Munkaidő: 15 perc  kis gyakorlattal elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: alufólia, kés, keverőtál, konyhai mérleg, konyhai robotgép, sütő, tepsi
Eljárások: darabolás, szeletelés, hűtés, kevert tészta kikeverése, kikeverés, pihentetés, sütés

Adag: 1 tepsi (12-16 darab)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 kisebb szárított őrölt chilipaprika
10 dkg kakaópor
12 és fél dkg durvára tört étcsokoládé
¼ teáskanál só
1 csipet őrölt szegfűszeg
1 evőkanál édes fűszerkeverék
1 teáskanál vaníliakivonat
3 db tojás
20 dkg barna cukor
20 dkg kristálycukor
25 dkg olvasztott, sótlan vaj
15 dkg fehér liszt
1 teáskanál őrölt fahéj
A szóráshoz:
igény szerint porcukor

Elkészítés:

1. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra (gáztűzhelynél 4-es fokozat). Alufóliával kibélelünk egy 20×30 centiméteres tepsit.

2. A lisztet, a kakaót, az almáspite-fűszert, a fahéjat, a sót és a szegfűszeget összekeverjük.

3. A cukrot és a barna cukrot tálba szórjuk, összekeverjük az olvasztott vajjal. Fakanállal belekeverjük a tojásokat. Hozzáadjuk a lisztes keveréket, a csilit, a vaníliát és a csokoládét. Az előkészített tepsibe kanalazzuk.

4. Körülbelül 25-30 percig sütjük: a teteje kissé kiszárad, míg a belseje sűrű, de mégis rezgős marad. A tepsit rácsra rakjuk, kihűtjük. Porcukorral meghintjük, 12-16 kockára vágjuk a tésztát.

Ez a sűrű csokoládés brownie a csokifüggők álma. A hozzáadott csili csak fokozza az édes ízt. Egyszóval: tömör gyönyör.