BÁRÁNYHÚSOS, SPENÓTOS FRITTATA Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 75 perc  Munkaidő: 25 perc  kis gyakorlattal elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: borsdaráló, csontozókés, keverőtál, öntöttvas lábas, reszelő, séfkés, sütő, szűrőlapát, tűzálló edény, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, főzés, hámozás, kicsontozás, kikeverés, párolás, reszelés, gyalulás, sütés

Adag: 4 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
100 dkg friss, összevágott spenót
30 dkg kicsontozott, kockára vágott bárányhús
15 dkg frissen reszelt parmezán sajt
6 db felvert tojás
10 dkg főtt csicseriborsó

vagy

10 dkg főtt fehérbab
6 evőkanál extraszűz olívaolaj
1 teáskanál őrölt fahéj
1 nagyobb fej finomra vágva hagyma
3 ⅔ dl víz
1 csipet sáfrány
5 dkg száraz, morzsolt kenyér
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint só

Elkészítés:

1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük (gáztűzhelynél 4-es fokozat).

2. Három evőkanál olajat magas hőfokra felmelegítünk egy öntöttvas lábasban vagy tűzálló jénai tálban. Beletesszük a spenótot, sózzuk, borsozzuk, fahéjjal meghintjük, és 10 percig pároljuk. Szűrőlapáttal kiszedjük, félrerakjuk.

3. A maradék 3 evőkanál olajat a visszamaradt olajhoz öntjük, belekeverjük a bárányt, hagymát, 10 percig pároljuk.

4. Hozzáadjuk a babot, spenótot, vizet. Sózzuk, borsozzuk, belekeverjük a sáfrányt, majd közepes hőfokon pároljuk, míg körülbelül 20 perc alatt a levét felére sűrítjük.

5. Belekeverjük a sajtot, zsemlemorzsát, tojást és a sütőben 20 perc alatt aranybarnára pirítjuk. Forrón tálaljuk.