FÜGELEKVÁR Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: fazék, kés, keverőtál, tűzhely
Eljárások: főzés, hámozás, pihentetés
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
100 dkg friss, hámozott füge
100 dkg kristálycukor
1 késhegynyi vanília
1 teáskanál citromsav
Elkészítés:
1. A fügét nagy fazékba tesszük, egyenletesen elosztjuk rajta a cukrot, lefedjük, és 8-10 órán át pihentetjük.
2. Ezután kis lángon, 50-60 percig csendesen forraljuk, közben időnként megkeverjük, vigyázva, nehogy szétessenek a gyümölcsök.
3. Végül hozzáadjuk a citromsavat és vaníliát, hagyjuk kihűlni.
Ezt a lekvárt teáskanállal teához fogyasztjuk. Különleges élvezetként az így elkészített fügét vajas fehér kenyérre kenve reggelire vagy pompás közbenső étkezésként is felszolgálhatjuk.