HIDEG ZÖLDFŰSZERES JOGHURTLEVES Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 30 perc  Munkaidő: 20 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: elektromos vízforraló, fokhagymaprés, kés, keverőtál
Eljárások: darabolás, szeletelés, forralás, hámozás, kikeverés, zúzás

Adag: 4 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
8 dl joghurt
1 db hámozott, apróra vágott kígyóuborka
15 dkg apróra vágott újhagyma
8 dkg friss, finomra vágott korianderlevél
1 csokor finomra vágott kapor
3 dkg finomra vágott bazsalikomlevél
40 dkg szikkadt fehérkenyér
4 dl víz
másfél dl tejszín
1 gerezd zúzott fokhagyma
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint só

Elkészítés:

1. A felforralt, majd lehűtött vizet nagy tálban összevegyítjük a joghurttal és a tejszínnel, hogy leves állagú legyen.

2. Az előkészített zöldségeket, zöldfűszereket belekeverjük, hozzá­adjuk a fokhagymát, sóval, borssal ízesítjük.

3. A darabokra vágott ke­nyeret tetszés szerint azonnal, vagy csak evés közben tesszük a levesbe, amit hideg előételként vagy frissítő közbenső étkezésként fogyasztunk.