Édes leves aszalt gyümölcsökből Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: több mint 2 óra  Munkaidő: 20 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: fazék, kés, keverőtál, tűzhely
Eljárások: áztatás, darabolás, szeletelés, forralás, főzés, kimagozás

Adag: 4 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
15 dkg kimagozott aszalt őszibarack
15 dkg mazsola
15 dkg kimagozott aszalt szilva
15 dl víz
½ teáskanál só
10 dkg barna cukor
10 dkg árpagyöngy

vagy

10 dkg búzadara
ízlés szerint darabolt dióbél

vagy

ízlés szerint darabolt mandula

Elkészítés:

1. Az árpagyöngyöt (búzadarát) 6 órára vízbe áz­tatjuk, majd leszűrjük, és a friss, sóval ízesített vízben felforraljuk.

2. Beletesszük az aszalt gyümölcsöket, megcukrozzuk, és legkisebb lángon kb. 90 percig hagyjuk csende­sen főni.

3. A vágott mandulával vagy dióval tálaljuk.

Ezt az édes levest hidegen vagy melegen is lehet fogyasztani.