Édes leves aszalt gyümölcsökből Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: fazék, kés, keverőtál, tűzhely
Eljárások: áztatás, darabolás, szeletelés, forralás, főzés, kimagozás
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
15 dkg kimagozott aszalt őszibarack
15 dkg mazsola
15 dkg kimagozott aszalt szilva
15 dl víz
½ teáskanál só
10 dkg barna cukor
10 dkg árpagyöngy
vagy
10 dkg búzadara
ízlés szerint darabolt dióbél
vagy
ízlés szerint darabolt mandula
Elkészítés:
1. Az árpagyöngyöt (búzadarát) 6 órára vízbe áztatjuk, majd leszűrjük, és a friss, sóval ízesített vízben felforraljuk.
2. Beletesszük az aszalt gyümölcsöket, megcukrozzuk, és legkisebb lángon kb. 90 percig hagyjuk csendesen főni.
3. A vágott mandulával vagy dióval tálaljuk.
Ezt az édes levest hidegen vagy melegen is lehet fogyasztani.