ZÖLDSÉGES RIZS KÖMÉNNYEL Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 35 perc  Munkaidő: 20 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár

Eszközök: borsdaráló, keverőtál, séfkés, tűzhely, vágódeszka, vastagfalú lábas, zöldséghámozó
Eljárások: darabolás, szeletelés, forralás, főzés, hámozás

Adag: 6-8 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
60 dkg rövid szemű rizs
4 db érett, kockára vágott paradicsom
2 szál darabolt sárgarépa
3 kisebb darabolt cukkini
1 teáskanál római kömény
30 dkg mirelit zöldborsó

vagy

30 dkg friss zöldborsó
2 nagyobb fej finomra vágva hagyma
2 gerezd finomra vágva fokhagyma
15 dl víz
1 csipet sáfrány
2 evőkanál friss, finomra vágva petrezselyemzöld
2 és fél dl joghurt
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint só

Elkészítés:

1. A rizst, a zöldborsót, a paradicsomot, a sárgarépát, a cukkinit, a hagymát és a fokhagymát egy lábasban összekeverjük. Felöntjük a vízzel. Sózzuk, borsozzuk.

2. Beleszórjuk a sáfrányt. Felforraljuk. A tűz hőfokát csökkentjük. Letakarjuk, majd 15-20 percig főzzük, amíg a rizs magába szívja a vizet.

3. A rizst és a zöldségeket tálalóedényre rakjuk. Petrezselyemmel és köménymaggal díszítjük. A joghurt felét a tetejére kanalazzuk. Forrón tálaljuk. A maradék joghurtot külön tálkában kínáljuk.