Kolbász és bab paradicsomszószban Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 50 perc  Munkaidő: 20 perc  kis gyakorlattal elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: borsdaráló, keverőtál, séfkés, serpenyő, szűrő, szűrőlapát, tűzhely, vágódeszka
Eljárások: darabolás, szeletelés, főzés, hámozás, pirítás, szűrés

Adag: 6 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
8 db fűszeres kolbász
2 doboz apróra vágott hámozottparadicsom-konzerv
40 dkg cannellinibab

vagy

40 dkg lecsepegtetett fehérbabkonzerv
2 evőkanál extraszűz olívaolaj
4 gerezd finomra vágva fokhagyma
8 szál friss zsályalevél
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint só

Elkészítés:

1. Az olajat közepes tűzön felmelegítjük. A félbevágott kolbászokat villával megszurkáljuk, a serpenyőbe rakjuk, hozzáadjuk a fokhagymát, zsályát, a kolbászkákat 8-10 perc alatt barnára pirítjuk. A kolbászkákat szűrőlapáttal félrerakjuk.

2. A visszamaradt zsiradékra rakjuk a paradicsomot a levével együtt. Sózzuk, borsozzuk. A tűz hőfokát csökkentjük. A paradicsomot 25 percig főzzük.

3. A kolbászt visszarakjuk a serpenyőbe, beleöntjük a babot. Néhány perc alatt a bab is felveszi az étel hőfokát. Forrón tálaljuk.